Datum:

29.03.2016. 10:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Aston Martin i Red Bull Racing ne kriju da će njihov AM-RB 001 hiperautomobil da koristi tehnologiju iz Formule 1, ali vrhunska ekspertiza će zahvatiti i pristupačnije modele britanske marke.

„Neke od tehnologija koje razvijamo sa Red Bull Technologies i Edrijenom Njuijem će se bez sumnje naći u novom Vanquishu“, rekao je šef Aston Martina, Endi Palmer. On smatra da je cena tog modela dovoljno visoka da dozvoli upotrebu F1 tehnologije. „Posebno sam zainteresovan u strukturalna ugljenična vlakna i KERS tehnologiju, koja lako može da funkcioniše u tom automobilu“, rekao je Palmer.

AM-RB 001 bi trebalo da stigne 2018., a nakon njega Vanquish. Aston Martin i Red Bull se nadaju da će njihov projekat hiperautomobila postaviti standarde u klasi. „McLaren F1 je savršena analogija onoga što mi pokušavamo da uradimo – dovedemo Formulu 1 na put na jedinstven i autentičan način“, rekao je Palmer. On tvrdi da su simulacije pokazale da AM-RB 001 može da prođe krug u Silverstonu brže nego F1 bolid. Prošlogodišnji najsporiji krug u kvalifikacijama na VN Velike Britanije je bio 1 minut 39,377 sekundi.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)