Datum:

18.11.2015. 22:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4334 pregleda

Kupci automobila u Evropskoj uniji nisu kaznili nemačkog proizvođača automobila Folksvagen zbog skandala sa lažiranjem testova emisije štetnih gasova, budući da najnoviji podaci o prodaji automobila pokazuju da je prodaja smanjena, ali ne više u odnosu na konkurente.

Asocijacija evropskih proizvođača automobila (ACEA) saopštila je danas da je tržište automobila EU u oktobru uvećano za 2,9 odsto, uz više od 1,1 milion prodatih vozila i pored usporavanja prodaje na svim velikim tržištima, prenosi agencija AP.

Folksvagen je zadržao poziciju vodećeg prodavca vozila, budući da njegovi automobili čine četvrtinu tržišta, i pored toga što je prodaja u oktobru pala 0,2 odsto.

Francuski Pežo Sitroen zabeležio je pad prodaje od 0,9 odsto, a Reno 0,7 odsto. Nemački proizvođači luksuznih automobila BMV i “Dajmler” su, sa druge strane, evidentirali dvocifreni rast prodaje.

Folksvagen je trenutno pogođen najvećom krizom u svojoj istoriji, nakon priznanja da je 11 miliona automobila širom sveta opremio softverom za lažiranje podataka o emisiji štetnih gasova na laboratorijskim testovima. Istraga je do sada bila fokusirana na dizel motore, ali je nedavno otkriveno da je moguće da su lažirana i testiranja zagađenja koje proizvode benzinski motori.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)