Datum:

19.11.2012. 16:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3903 pregleda

Kompanija Ford Evropa predložila je svojoj centrali novi kupe koji bi u gami zauzimao mesto ispod model Mustang, ali je za sada taj zahtev odbijen.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o kupeu koji bi bio baziran na Fordovoj globalnoj platformi, a uneo bi dozu glamura u ovaj segment vozila. Ford bi to svakako bio u stanju da realizuje, kada se uzme u obzir koncept Evos iz 2011, koji bi mogao da posluži kao osnova za jedan takav kupe.

Ideja evropskog Forda bila je da se kupcima koji bi bili odbijeni veličinom, cenom i potrošnjom sledeće generacije Mustanga ponudi alternativa. Na žalost, ova ideja za sada neće biti realizovana, s obzirom ekonomsku krizu u Evropi.

Prema izvoru iz Forda, prvi čovek te kompanije Alen Malali (Alan Mulally) odbio je projekat jer je tržište automobila u koje spadaju specijalizovani modeli, kao što je kupe, trenutno vrlo nestabilno.

Na osnovu ranijih informacija, Ford planira da sledeću generaciju Mustanga predstavi 2014. godine, povodom pola veka od pojavljivanja prve verzije tog automobila. Izgled budućeg Forda Mustang trebalo bi da bude savremeniji i manje u retro stilu.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)