Datum:

01.03.2015. 23:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 8456 pregleda

Treća generacija Audija TT osvojila je 4 od maksimalnih 5 zvezdica na pooštrenim testovima bezbednosti koje je početkom 2015. izvršio EuroNCAP. Još gore su prošla dva komercijalno-putnička modela, Opel Vivaro i Renault Trafic, koji su na testu dobili po 3 zvezdice.

Iako je u prodaji već neko vreme, Audi TT tek je nedavno prošao bezbednosne testove koje EuroNCAP sprovodi na svakom novom modelu koji se pojavi na evropskom tržištu.

U ovoj organizaciji čije je sedište u Briselu, saopštili su da je Audijev kupe dobio 4 zvezdice zbog nedostatka pojedinih sigurnosnih sistema asistencije, pre svega sistema automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara.

Audi TT osvojio je 81% poena u oblasti bezbednosti odraslih putnika i 68% na polju zaštite dece koja se voze u automobilu. Zaštita pešaka ocenjena je sa 82%, a pomenuti elektronski sistemi asistencije sa 64%.

EuroNCAP testovima su podvrgnute i nove generacije modela Renault Trafic i Opel Vivaro, koji su zaslužili samo 3 zvezdice.

Od 2015. godine EuroNCAP je uveo i novi test bezbednosti koji se sastoji od frontalnog udara vozila u nepokretnu prepreku čitavom širinom vozila.

Pri tome, u automobilu se na mestu vozača nalazi lutka koja predstavlja prosečnu osobu ženskog pola, kao i još jedna lutka koja simulira putnika na zadnjem sedištu.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)