Datum:

24.06.2017. 11:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prosečnom potrošnjom od samo 22,2 litra na 100 km, vozač kompanije “Unitrag” iz Užica, 55-godišnji Budimir Šišaković, osvojio je prvo mesto u takmičenju u ekonomičnoj vožnji “Reno” kamiona, koje je prvi put ove godine organizovano i u Srbiji. Šišaković je pobedom na finalnom nacionalnom nadmetanju profesionalnih vozača “Optifjul izazov”, koje je 26. maja održano u Novim Banovcima, u centralnom prodajno-servisnom kompleksu Renault Trucks kamiona za Srbiju, stekao pravo učešća na svetskom finalu, koje se u oktobru održava u Španiji.

Pravo učešća na nacionalnom finalu stekla su petorica vozača iz dve kompanije – četvorica iz užičkog “Unitraga” i vozač kompanije “Transport Mršević” iz Niša. Pred svima je bio isti zadatak: da za upravljačem “reno” tegljača najnovije generacije, u normalnom saobraćaju, uz poštovanje zadatog vremena i striktno poštovanje svih propisa, što ekonomičnije savladaju kružnu deonicu dužine dvadesetak kilometara.

Najpažljiviji i sa “najlakšom nogom na gasu” bio je Budimir Šišaković, vozač sa dvanaestogodišnjim profesionalnim iskustvom u upravljanju teškim kamionima. Drugo mesto pripalo je njegovom kolegi iz iste kompanije, Miloradu Jevremoviću, sa takođe odličnim prosekom od 22,4 l/100 km. I trećeplasirani učesnik nacionalnog finala je iz užičkog “Unitraga” – Darko Tanasković (prosečna potrošnja 24,1 l/100 km).

Prevalili 800.000 km

Tokom dvomesečnih kvalifikacija 46 profesionalnih vozača iz 12 srpskih kompanija je za upravljačem “reno” kamiona ukupno prevalilo više od 860.000 km, uz prosečnu potrošnju od 27,4 l/100.

Foto: Budimir Šišaković, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)