Datum:

06.02.2014. 10:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3748 pregleda

Mercedes-Benc Srbija i Crna Gora d.o.o., zvanični predstavnik Daimler AG kompanije, od 1. februara ove godine prenela je svoje poslovne aktivnosti u Srbiji i Crnoj Gori na nove kompanije – Star Import d.o.o. i Emil Frej (Frey) Auto Centar d.o.o, saopštilo je danas predstavništvo kompanije Mercedes-Benc u Beogradu. Star Import d.o.o. i Emil Frej Auto Centar d.o.o. posluju u okviru jedne od najvažnijih poslovnih grupacija u automobilskoj industriji u Evropi, Emil Frej Grupe.

Veleprodajne aktivnosti svih Mercedes-Benz brendova za Srbiju i Crnu Goru obavljaće Star Import d.o.o.

Emil Frej Auto Centar d.o.o je nova maloprodajna firma u Beogradu koja pruža usluge prodaje i post-prodaje svim Mercedes-Benz, Smart, Fuso i Setra klijentima.

Trenutna struktura distribucije i cene vozila ostaće iste kao i do sada, kako bi se obezbedio kontinuitet u komunikaciji sa Mercedes-Benz klijentima.

Kako bi osigurao kontinuitet Daimlerove posvećenosti ovom tržištu, sadašnji generalni direktor predstavništva Mercedes Benca za Srbiju ni Crnu Goru Rolf-Juergen Seyerle ostaće na ovoj poziciji.

U Srbiji, Daimler je prodavao i servisirao Mercedes-Benz putnička vozila, kombi vozila, kamione i autobuse od 1996. godine.

Tržišta Srbije i Crne Gore su jedina u regionu gde su funkcije veleprodaje i maloprodaje vozila bile u okviru ćerke firme Daimler kompanije.
Postignutim sporazumom sa Emil Frej Grupom, Daimler AG nastavlja svoju poslovnu strategiju i uspešno primenjuje plan kreiran za ovaj region.

Emil Frej Grupa je porodična firma iz Švajcarske, osnovana 1924. godine, od strane mehaničara Emila Freja, sa sedištem u Cirihu. Kompanija je pretežno fokusirana na poslovanje u automobilskoj industriji (veleprodaja, maloprodaja, finansiranje i logistika automobila i auto delova) i prisutna je na tržištu Švajcarske, Francuske, Nemačke, Mađarske, Češke, Poljske i od skoro Hrvatske.

Emil Frej Grupa takođe ima u vlasništvu brojne kompanije za uvoz, maloprodajne objekte i kompanije za finansiranje u ovim zemljama, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)