Datum:

29.03.2020. 21:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kako piše Reuters u velikoj fabrici litijum-jonskih baterija (Tesla Gigafactory) smeštenoj u Tahoe-Reno industrijskoj zoni u Nevadi sprema se velika „čistka“ radnika u najboljem kapitalističkom maniru.

Naime, ova fabrika u vlasništvu je Tesle i japanske korporacije Panasonic, a zapošljava ukupno sedam hiljada radnika i proizvodi električne motore te baterije za Tesline popularne Model 3 limuzine.

Teslin partner Panasonic je pre nekoliko dana najavio otpuštanja, a onda i potpunu obustavu proizvodnje u svojim odeljenjima  fabrike u Nevadi na 14 dana. U njihovim odeljenjima radi 3500 radnika.

Vest o rezanju radnih mesta u Tesli dolazi desetak dana nakon što je Musk uporno umanjivao pretnju koju predstavlja pandemija koronavirusa, sugerišući da stvaranje panike zapravo predstavlja veću opasnost od samog virusa.
Moje iskreno mišljenje je da šteta izazvana panikom daleko prevazilazi onu koju radi sam virus. Lično ću biti na radnom mestu, ali to sam ja“ – rekao je Musk tada pokušavajući da ublaži potencijalnu paniku i zabrinutost među radnicima.

Pre fabrike u Nevadi, Musk je obustavio proizvodnju u fabrici vozila u San Francisku, kao i u fabrici solarnih panela u Njujorku.

Prema njegovoj izjavi, njujorški pogon će pokušati da osposobi što pre za proizvodnju respiratora za obolele od koronavirusa.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)