Datum:

07.02.2018. 10:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

“Motogrini” je prvi tržištu Srbije ponudio vozila na električni pogon. Uspešna priča tima koji vodi ovu mladu kompaniju počela je pre više od 1.000 dana kada su se, pod kupole Beogradskog sajma automobila i motocikala 2015. godine, dovezli na prvom skuteru na struju.

– Svesni izazova pionirske uloge na tržištu i razvijanja sopstvenog brenda, sa puno strpljenja i posvećenosti krenuli smo u našu priču… Nakon priprema i konsultacija o neophodnim procedurama sa nadležnima u Agenciji za bezbednost saobraćaja, uvezli smo i u Srbiji registrovali prvi električni skuter sa oznakom “Motogrini”, koji smo poklonili Muzeju automobila u Beogradu – počinje uspešnu priču Sveta Simić, osnivač “Motogrini grupe”.

Objašnjava da je biznis model kompanije “Motogrini” veoma jednostavan, da tržištu nude kvalitetan proizvod po pristupačnoj ceni. Beogradu su poklonili nekoliko punjača za električne skutere kako bi omogućili ugodnu vožnju “motogrinijem”, ulicama glavnog grada, ali i regiona.

– Naši motori su lepi, evergrin dizajna, koje mogu da voze i vodoinstalateri u radnim kombinezonima uz kutiju sa alatom, advokati u odelima, devojke u šarenim suknjama i mladići u mornarskim majicama. Kvalitetan proizvod i posvećenost razvoju omogućili su da korisnicima pružimo garanciju do sedam godina, celokupan servis, i ono što je najvažnije – potpunu personalizaciju. Kod nas je svaki “motogrini” različit. Unikat! Kupac sam bira dizajn šara, koje samo taj skuter može imati. Sigurno je da smo Beograd i još neke gradove na planeti učinili čistijim, lepšim i šarenijim – rekao je Simić.

Podseća da su, kao prvi električni skuter, učestvovali na Tesla reliju 2016. godine, svetskoj manifestaciji koja okuplja vozila na alternativni pogon.

– Strpljivo radimo da “zelena” vozila kod nas dobiju mesto koje im pripada. Čekamo dan kada će vlasnici imati razne olakšice, od parkiranja u uskom gradskom jezgru do povlašćenih registracija, plaćanja poreza i drugih subvencija, kao što je to u zemljama u kojima su električna vozila na tržištu. Sigurni smo da će dolaskom i drugih kompanija na domaće tržište ovaj proces biti ubrzan – rekao je Simić.

Prvi skuter prodali su prvog dana kada su se pojavili na sajmu u Beogradu, prve nagrade osvojili su iste godine… Uspešna “Motogrini” električna priča se nastavlja. Interesovanje za skutere je sve veće iz godine u godinu i sve je više biznis korisnika koji se opredeljuju za “zelena” vozila. “Motogrinijevi” skuteri, od prošle godine, prodaju se u EU, i već ih ima na ulicama Brisela.

Agencija za bezbednost saobraćaja

Sa Agencijom za bezbednost saobraćaja imaju uspešnu saradnju, prošle godine su zajedno realizovali projekat edukacije o “zelenim” vozilima, namenjen srednjoškolcima.

Kroz taj pilot-projekat prošlo je više od 500 đaka srednjih škola u Beogradu, kojima su predočeni globalna orijentacija prema “zelenim” vozilima i njihov uticaj na gradsku sredinu.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)