Datum:

26.11.2016. 14:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Maserati će predstaviti električni sportski Alfieri model sa električnim pogonom 2020. godine, nakon debija ovog modela godinu dana ranije sa twin-turbo V6 motorom.

Ovaj italijanski proizvođač automobila potvrdio je da će Alfieri postati prvi “čisto” električan model u istoriji ovog brenda.

Uprkos originalnom konceptu iz 2014. koji je imao V8 motor, ova kompanija donela je odluku da koristi V6, zbog strožih emisionih i standarda ekonomičnosti. Alfieri će tako biti dostupan sa benzinskim i električnim pogonima, što znači da će ovaj kupe sa dvoje vrata najverovatnije biti prvi model iz Maseratija koji će imati novu platformu koja će moći da iznese takve postavke.

Masearti takođe planira da zameni vremešne GranTurismo i GranCabrio tokom 2018. i 2019, a njihovi naslednici biće zasnovani na istoj platformi kao i aktuelni Ghibli, Quattroporte i Levante. Oba modela zadržavaju svoje 2+2 konfiguracije, ali će biti kompaktniji u odnosu na one trenutno prisutne na tržištu. To će uticati na smanjenje emisije štetnih gasova i poboljšati štedljivost, a usvajanje twin-turbo V6 umesto atmosferskog V8 motora čini se kao logičan naredni korak u tom pravcu.

maserati-alfieri-6

maserati-alfieri-7

maserati-alfieri-concept-1

maserati-alfieri-concept-2

maserati-alfieri-concept-3

maserati-alfieri-concept-4

maserati-alfieri-concept-5

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)