Datum:

20.04.2016. 13:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Direktor za električni pogon u Fordu Kevin Lajden najavio je da ova kompanija neće poći stopama General Motorsa i Tesle time što će ponuditi električno vozilo sa opsegom kretanja od 320 km.

Lajden je rekao da će opseg kretanja električnog Focusa koji stiže 2017. godine iznositi 160 km, što je značajno manje u odnosu na električni Chevrolet Bolt i Tesla Model 3. To, takođe, neće biti u skladu sa trendom u automobilskoj industriji – da sva električna vozila imaju opseg kretanja od barem 320 km, kako bi se kupci podstakli da ih kupuju, bez bojazni o maloj razdaljini koju ovakva vozila mogu da prevale na samo jedno punjenje.

Ipak, Lajden kaže da je 160 km značajno unapređenje, odnosno 39 km više u odnosu na aktuelni električni Focus. Takođe, ovakav opseg omogućiće Fordu da koristi manje, lakše i jeftinije baterije.

O Ford Focus Electric (2017) modelu za sada ima malo informacija, a ova kompanija već je potvrdila svoje planove o njegovom predstavljanju tokom ove godine. On će imati visokotehnološku instrument tablu i novi DC sistem za brzo punjenje zahvaljujući kom će baterija moći da se napuni do 80 odsto za samo 30 minuta. Električni Focus će imati i “Brake Coach”, koji vozače podučava kako da maksimalno iskoriste energiju sačuvanu zahvaljujući regenerativnom sistemu kočenja ovog automobila.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)