Datum:

15.01.2017. 20:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

BMW već neko vreme razmatra opciju uvođenja M vozila sa nultom emisijom štetnih gasova, a sada se čini da je ta namera dobila konkretniju formu.

Direktor za performanse ovog brenda Frenk Van Mil je u Detroitu otkrio da ova kompanija namerava da počne da proizvodi hibridna vozila kako bi se premostio jaz između aktuelne linije M modela i električnih. Umesto manje potrošnje goriva, fokus će kod hibridnih modela biti na performansama.

“To će se desiti, samo je pitanje kada. Trenutno se još uvek borimo sa problemom odnosa između snage i težine kod elektrifkovanih modela, što se teško uklapa u našu filozofiju. Spremni smo da vidimo stop/start funkciju u dolazećim M vozilima, i elektrifikacija je naredni korak. Najzad, ako će to biti puna elektrifikacija, onda će za to biti potrebno izvesno vreme,” kaže Van Mil.

On je rekao i da se trenutno razmatraju brojne opcije po pitanju električnih motora i drugih tehnologija, ali je istovremeno mogućnost razvoja M i8 modela isključena. Van Mil smatra da to nema smisla, zato što ovi modeli imaju potpuno različite direkcije.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)