Datum:

23.09.2011. 10:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 17248 pregleda

Opšteprihvaćen trend među proizvođačima automobila je izlet u pravljenje drugih prevoznih sredstava, kao što su motocikli i, ekološki još prihvatljiviji, bicikli. Među njima su Mercedes, Land Rover, Smart, McLaren, BMW, a Audi ide korak dalje u isticanju ekološke ispravnosti, te pravi bicikl sa drvenim ramom. Otud je jasno da Ford nije mogao ostati isključen iz ove trke, te je na Salonu automobila u Frankfurtu javnosti predstavio E Bike Concept.

U ram ovog bicikla sa dva točka ugrađena je litijum-jonska baterija od 340 Wh. Sam rad izrađen je od aluminijuma i karbonskih vlakana, zahvaljujući čemu čitav bicikl teži samo 2.5 kilograma.

U potpunosti napunjena baterija koja pokreće prednji točak obezbeđuje kretanje u rasponu od 85 km. Vozač može da bira između tri moda vožnje – Economy, Comfort i Sport – a upotrebom displeja se informiše o različitim stvarima poput pređenog puta, preostalog kapaciteta baterije, brzine, vremena i preostalog rastojanja do cilja.

Ne računajući snagu koju doprema vozač upotrebom pedala, Ford E Bike snažan je 350 W, što je dovoljno za ubrzanje i do 25 km/h.

’’Tržište E-Bikeova razvija se veoma brzo, sa prošlogodišnjom prodajom od 30 miliona jedinica,’’ kaže Aksel Vilke, direktor odeljenja za personalizaciju vozila evropskog predstavništva Forda. ’’Jasno nam je da je E-Bike važan element urbane električne mobilnosti. Sve više ljudi koristi E-Bikeova za prelaženje kraćih distanci i oni se u potpunosti prilagođavaju ovakvom konceptu električne mobilnosti.’’

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)