Datum:

26.09.2019. 9:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen je iskoristio frankfurtski auto-salon za premijeru modela ID.3 – svog prvog vozila zasnovanog na modularnoj platformi konstruisanoj isključivo za električne automobile i začetnika cele buduće linije električnih vozila. Drugi model u toj liniji biće ID.4 a njegovu prezentaciju možemo da očekujemo već u februaru.

Prema poslednjim informacijama, VW će početkom sledeće godine predstaviti produkcijsku verziju koncepta ID Crozz iz 2017. Ovaj model će nositi oznaku ID.4 a u pitanju je krosover koji bi po dimenzijama trebalo da bude znatno prostraniji od ID.3.

Uprkos većim dimenzijama, i ovaj automobil će koristiti istu modularnu MEB mehaničku platformu.

Spekuliše se da će biti dostupan sa nešto drugačijim pogonskim sistemom u odnosu na ID.3. Naime, pretpostavlja se da će koristiti električni 4Motion sistem sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka.

Podsećamo, u konceptnom ID Crozzu prednji je motor razvijao 102 KS, a zadnji od 204 KS. ID Crozz je imao i bateriju kapaciteta 83 kWh, što je osetno više od opcija sa 45, 58 i 77 kWh koje se ugrađuju u VW ID.3.

S obzirom da će veća masa i viša karoserija negativno uticati na ekonomičnost taj će minus biti nadoknađen većim kapacitetom baterije, a veće dimenzije vozila omogućiće njihovu ugradnju.

Trenutno nije poznato gde će VW predstaviti novi električni model. Glavni kandidati su navodno auto-salon u Čikagu, kao i posebna svečanost, slična onoj kakva je planirana za novi Golf.

Volkswagen vidi ID.4 kao električnu verziju Tiguana i planira da na nekim tržištima, kao što je SAD novi model ponudi po ceni koja je slična ceni Tiguana.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)