Datum:

05.06.2011. 11:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 9115 pregleda

Korporacija “Micubiši Motors” objavila je da namerava da do kraja godine na tržište plasira uređaj koji će omogućiti da električni automobil “i-Miev” obezbedi napajanje za aparate za domaćinstvo, u slučaju potrebe.

Micubišijev “i-Miev” opremljen je litijum-jonskom baterijom kapaciteta 16 kilovati po satu što je jednako prosečnoj potrošnji domaćinstva za jedan i po dan.

U kompaniji smatraju da će uređaj, privući pažnju ljudi kao mobilni izvor energije visokog kapaciteta, što je posebno važno u istočnom Japanu, gde je katastrofalni zemlotres mnoge domove odsekao od napajanja električnom energijom.

Kompanija je za lokalnu administraciju u razorenim oblastima obezbedila oko 80 električnih automobila.

U odgovoru na anketu koju je kompanija sprovela, mnogi ispitanici odgovorili su da bi voleli da imaju mogućnost da “skuvaju pirinač”.

Trenutno, i-MiEV može da obezbedi energiju za napajanje mobilnog telefona i laptopa preko adaptera koji se uklapa u automobilski upaljač za paljenje cigareta.

Ipak, automobil ne može da napaja električne uređaje za domaćinstvo, jer je za to potrebno više energije.

Kako bi odgovorili na trenutnu situaciju, kompanija je odlučila da predstavi uređaj koji obezbeđuje priključak od 100 volti u toku godine.

Kompanija planira da postavi limit za potrošnju energije od 1.500 vati, što će potrošačimma omogućiti da napajaju većinu kućnih aparata kao što su kuvala za pirinač ili veš mašine.

Izvor: Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)