Datum:

12.06.2016. 14:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Upoznajte električno vozilo na tri točka kompanije Electra Meccanica iz Vankuvera, koje pomalo liči na… cipelu. Njegovi tvorci nadaju se da će pronaći put do svojih kupaca. Zato što prima samo jednog putnika, ime mu je – Solo.

Electra Meccanica Solo EV je plod dugotrajnog rada njegovih kreatora Henrija Rajsnera i Džerija Krola. Ovo vozilo koštaće oko 15.300 dolara, a očekuje se da će svetlost dana ugledati već u julu. On ima 82 KS i brzinu od 120 km/h. Na jedno punjenje baterija može da prevali 200 kilometara. Dug je 305 cm, odnosno za oko 30 cm duži od Smart ForTwo modela, a može se, uz pomoć Level 2 punjača, napuniti za tri sata. U njega staje samo jedna osoba, a vlasnici kompanije koja ga je kreirala kažu da se oko 90 odsto gradskog saobraćaja odvija tako što se za upravljačem nalazi jedna osoba, pa zbog toga on predstavlja pametnu kupovinu.

Kakva će potražnja za ovim vozilom biti, ostaje da se vidi. Danas se plug-in hibridi mogu naći po povoljnim cenama, posebno ako su polovni, pa je pitanje koliko će novi Solo biti primljen među kupcima. Njegova cena biće otprilike duplo veća nego cena polovnog Nissan Leafa EV (koji košta oko 8.000 dolara), a u njega staje petoro putnika.

electra-meccanica-solo-ev

electra-meccanica-solo-ev1

electra-meccanica-solo-ev3

electra-meccanica-solo-ev4

electra-meccanica-solo-ev5

electra-meccanica-solo-ev6

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)