Datum:

03.01.2016. 11:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2900 pregleda

Prethodnog vikenda je Tahrir trg u Kairu bio pozornica neobične prezentacije dugo očekivane “Egipatske zveri”, automobila koji je po najavama trebalo da pluta na vodi i leti, međutim, ceo događaj se pretvorio u farsu nakon što je vozilo otkriveno.

Dugo najavljivano vozilo je delo Ašraf al-Bendarija, egipatskog pesnika koji se proklamovao i za izumitelja i najavljivao da će njegovo vozilo iz korena promeniti svet.

“Zver” je delovala kao pravo rešenje za Kairo koji godinama unazad pati od velikih saobraćajnih gužvi. U televizijskim itervjuima, Al-Bendari je rekao da automobil pokreće samogenerišuća energija i da dostiže brzinu od 120km/h, a dodao je i da Izrael i SAD pokušavaju da otkupe prava za njegovo vozilo.

Nakon sedam godina rada u kome je navodno učestvovaolo preko 20 ljudi, “Egipatska zver” je prvi put javno predstavljena prethodnog vikenda u centru Kaira, jer je ceo projekat ohrabrivan, ali ne i finansijski podržan od strane vlade.

Nakon prezentacije na kojoj “Zver” jedva da je uspela da se kreće po ravnom putu, a kamoli da leti ili da pluta, sigurni smo da je egipatska vlada zažalila što je Al-Bendariju omogućila policijsku pratnju i podršku medija za prezentaciju na Tahrir skveru.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)