Datum:

22.05.2015. 16:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4107 pregleda

Džip! Brend koji beleži najbržu stopu rasta prodaje poslednjih godina u svetu. “Krajslerova”, a sada uzdanica novog automobilskog džina, “Fijat Krajsler grupacije”.

Novi model, hit na tržištima Evrope i sveta, odnedavno u prodaji i u Srbiji, “džip renegejd”, prvi je terenac “Krajslera” koji se pravi u Italiji – u Melfiju, u fabrici iz koje izlazi (na istoj platformi) i prelepi “fijat 500h”.

“Renegejd i prijatelji” je samo jedna u nizu manifestacija koju je organizovao “Fijat Krajser Srbija” i na kojoj su u “slobodi na točkovima”, prolećnoj of-roud avanturi, uživali u vožnji članovi “Džip kluba Srbija”, ali i članovi kluba “Harlej Dejvidson Srbija”.

Naravno, da sve to ovekoveče bili su i novinari specijalizovanih medija, kao i ekipa “Novosti”, s tim što su u ulozi suorganizatora bili i članovi medijske grupacije “Vrele gume”, što ne čudi jer je odredište, sa startom u Beogradu (AK “Kompresor” i AK “Kole”, Zemun), bilo na Fruškoj gori…

– Nije čudno što smo se u ovom poduhvatu udružili sa “harlejevcima” – rekao je domaćin, direktor marketinga FCA Srbija Boris Čučković. – Ta saradnja brendova “Džip” i “Harlej Dejvidson” je na globalnom nivou i odražava ista stremljenja i životna shvatanja.

BROJKE
2.570 metara je širina vozila
4.236 metara je dužina “renegejda”
5,1 litar je prosečna potrošnja
1.850 metara je visok ovaj SUV

 

Šaroliki karavan se uputio ka Fruškoj gori, gde nam se pridružilo nekoliko vodiča – čuvara Nacionalnog parka “Fruška gora” koji su nam pomogli da, čuvajući prelepe krajolike ovog bisera Vojvodine, iskusimo i of-roud avanturu, naravno i sposobnosti novog bisera iz ergele “Džipa”, atraktivnog “renegejda”.

Pri tome je i potrošnja bila sasvim prihvatljiva. Mi smo na ovom putešestviju imali “renegejd” sa dizel agregatom 2.0 MJTD koji raspolaže sa 140 KS (i manuelnim šestostepenim menjačem) i po povratku u Beograd, putni računar je pokazivao prosečnu potrošnju od 5,6 litara! To je tek neznatno više od fabrički deklarisanih 5,1 litar prosečne potrošnje na 100 pređenih kilometara.

Ovaj motor omogućava “renegejdu”, teškom 1,5 tona, ubrzanje od 0 do 100 km na čas za 9,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 185 kilometara na čas. Ono što je veoma važno je “evro 6” norma koja je “prijala” i Nacionalnom parku “Fruška gora” jer je emisija CO2 ispod 134 grama po pređenom kilometru!

Najjeftiniji benzinski model “renegejda 1.6” košta 18.990, a dizelaš (1,6 MJTD) 21.390 evra.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)