Datum:

16.06.2017. 16:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Potpuno novi “Džip kompas” biće namenjen evropskom tržištu, kažu u kompaniji “Fijat-Krajsler automobili”, koja je predstavila novu generaciju kompaktnog SUV. Model će biti pozicioniran iznad “renegejda”, a ispod “Džip čirokija” i pored najboljeg 4×4 pogona i terenskih mogućnosti na tržištu (model “trejlhok”) i niz naprednih funkcija povezivosti i bezbednosti.

Ovo novo vozilo predstavlja ključnu dopunu portfolija brenda “Džip”, čime mu omogućava nadmetanje na tržištu kompaktnih SUV vozila.

Uvođenjem potpuno novog modela, “Džip” je pokrio sve SUV segmente i time upotpunio svoju ponudu u Evropi. U julu će biti dostupan u izložbenim salonima na vodećim evropskim tržištima. Uvođenje modela će postepeno uslediti i na drugim tržištima i biće završeno početkom 2018.

Na centralnoj konzoli smešten je ekran osetljiv na dodir od 5,7 ili 8,4 inča u sklopu sistema Uconnect. Vozačeva instrument-tabla je pažljivo konstruisana i poseduje 3,5-inčni ili 7-inčni LED ekran za prikaz informacija o vožnji. Na novom modelu u ponudi je ukupno sedam izvedbi točkova veličina od 16 do 19 inča. “Kompas” će biti dostupan u 11 različitih boja eksterijera.

U Evropi, liniju modela s pokreću jedan benzinski i dva dizel motora. Ponuda benzinskih motora obuhvata 1,4-litarski turbo-motor sa 140 KS i 1,4-litarski turbo-motor koji proizvodi 170 konjskih snaga. Paleta dizel motora sastoji se od 1,6-litarskog motora MultiJet II sa 120 KS uparenog sa šestostepenim i 2,0-litarskog MultiJet II sa 147 KS.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)