Datum:

15.11.2016. 16:21

Autor:

Ina

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

U intervjuu koji je dao zajedno sa kolegom Džejmsom Mejom američkim medijima, Klarkson se dotakao brojnih pitanja vezanih za auto industriju.

Nakon sukoba sa producentima emisije „Top Gear“ Klarkson je dobio otkaz, a preostali dvojac odlučio je da mu se pridruži. Sada, zajedno snimaju „Grand Tour“ za sajt Amazon.

Na pitanje novinara koji auto voze, Mej je imao komplikovan odgovor ali je istakao da između ostalog ima BMW i3, Ferrari 458 ali i po jedan Porsche i Rolls Royce. Džeremi je ipak daleko skromniji, te poseduje samo Golf GTI. „Golf radi sve što poželim, i pritom ne privlači veliku pažnju. Da imam narandžasti Ferrari, ljudi bi me lako prepoznali i fotografisali, a mene to prilično nervira“ zaključio je Klarkson.

Sarkastični Britanac veruje da je najveći problem kod autonomnih automobila moralne prirode. Ukoliko se autonomni auto nađe u situaciji da bira da li će spasiti svog vozača ili druge ljude, učesnike u saobraćaju, šta će učiniti?

Na opasku novinara da su pre izvesnog vremena bili vrlo strogi prema Teslinim automobilima, Klarkson je rekao „Nismo bili strogi, ta Tesla koju smo vozili je bio užasan auto. Bili smo fer, zato nas je Elon Mask i tužio. I izgubio na sudu. Potom se žalio i opet izgubio. Prosto, električni automobili nisu budućnost. Već sada imamo problema da napravimo dovoljno struje za kompjutere, telefone i osvetljenje, šta ćemo ako svi odjednom pređu na automobile sa električnim pogonom? Neke četvrti u Londonu i Njujorku već imaju problema zbog ovoga.“

U najavi za njihov novi show stoji da su uništili 27 automobila, a da li je zaista tako, ostaje nam da vidimo.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)