Datum:

26.11.2016. 23:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija “Opel Srbija” predstavila je dva sasvim nova modela na našem tržištu. SUV vozilo “moka h” i višenamenska “zafira” su aduti sa kojima će “Opel” pokušati da još više poboljša svoj tržišni uspeh u ovoj godini i da sa “zaletom” dočeka početak 2017.

Nova “opel moka h” je možda malih dimenzija (duga samo 4,28 metara), ali je ovaj SUV iz B segmenta definitivno velik kada je popularnost u pitanju. Prethodnik najnovijeg hita, prva generacija “moke”, već je zabeležila više od 600.000 porudžbina od lansiranja na tržište, 2012. godine. Stilski izražajna pojava, živahni motori uz avanturistički duh, ponuda u domenu digitalne povezanosti bez premca i niz vrhunskih tehnologija, učinili su da “moka” postane jedno od najpopularnijih vozila u svom segmentu u Evropi. Opel je očigledno odlučio da održi svoje jake pozicije razvojem nove “moke X”, u isto vreme učinivši značajna unapređenja koja su ovaj bestseler učinila još poželjnijim.

Nova “moka h” u početnom paketu opreme sa benzinskim motrom košta 17.900 evra.


Brojke

  • 2, 7 miliona “zafira” je prodato od 1999.
  • 600.000 modela “moka” je naručeno od 2012.

Još otkada je “Opel” uveo svoj revolucionarni integrisani sistem sedam sedišta u segment kompaktnih vanova 1999, “opel zafira” je okarakterisana kao jedinstvena mešavina izuzetne svestranosti i optimalnog komfora. “Opel” je prodao 2,7 miliona jedinica ovog modela, uglavnom porodicama i profesionalcima kojima su potrebna prostrana i fleksibilna vozila za prevaljivanje velikih distanci uz visoku dozu komfora. Nova “opel zafira” ima početnu cenu od 17.270 evra.

Premašili plan

“Opel” je u Evropi, mada se povukao sa ruskog tržišta, u prvih deset meseci prodao nešto više od milion vozila, što predstavlja rezultat koji je ostavern za 12 meseci prošle godine.

– I u Srbiji smo premašili plan. Prošle godine smo prodali 1.400 vozila sada u prvih deset meseci više od 1.900 i očekujemo da znatno premašimo cifru od 2.000 vozila do kraja godine – kaže Dragan Nenadović, direktor “Opela” za Srbiju, Crnu goru, Makedoniju, Bugarsku i Albaniju Dragan Nenadović. On kaže da će rast od 35 odsto na tržištu Srbije biti značajan zamajac za sledeću godinu, za koju je “Opel” najavio čak sedam novih modela.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)