Datum:

21.06.2013. 16:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4129 pregleda

Promocija novih modela “Reno klub Srbija” za svoje članove održano na kartodromu na Adi Huji. Najuzbudljivije je bilo testiranje novih modela, a najveću pažnju izazvao je “kaptur”.

Kartodrom na Adi Huji postao je tradicionalno mesto upoznavanja članova “Reno kluba Srbije” s najnovijim modelima francuskog proizvođača. Nepodeljene simpatije prisutnih izazvala je izjava kako je “Reno” nešto više od pukog prevoznog sredstva, pošto kod vlasnika i vozača izaziva i posebnu emociju.

O tehničkim detaljima nove generacije “Renoovih” agregata govorila je Dejana Komadina, pi-ar “Reno-Nisan Srbije”. Ona je objasnila napredak u segmentu malolitražnih motora i trendu “donsizinga”, koji je zahvatio svetsku automobilsku industriju, i istakla prednosti nove generacije TCE i DCI agregata, kao i tehničkih rešenja na novoj generaciji “enerdži” motora.

Najuzbudljivije je bilo testiranje novih modela, a najveću pažnju izazvao je “kaptur”, novi predstavnik u rastućem segmentu mini SUV vozila. Članovi Kluba pažljivo su razgledali dvobojni eksterijer, kabinu, prtljažnik, ali i motorni prostor gde je bila smeštena perjanica TCE tehnologije, 1,2-litarski agregat sa 120 KS.

Utisci iz vožnje bili su još pozitivniji, jer su pogonski agregat i EDC sekvencijalni menjač bili u potpunom skladu. Mogućnost manuelne promene brzina u sekvencijalnom modu, uz dovoljno snažan agregat, pružili su dobre performanse na kratkim pravcima. Povišeno težište dozvoljavalo je nešto brže prolaske kroz krivine, uz naginjanje karoserije, a sve pod budnim elektronskim okom ESP-a.

Tihi rad motora, brz EDC menjač, dobra međuubrzanja i “plemenito” vođenje kroz krivine pobrali su najviše pohvala.

Zahvaljujući entuzijazmu uprave Kluba, nesebičnom i velikodušnom angažovanju članova, kao i pomoći “Reno-Nisan Srbije”, ali i drugih prijatelja, “Reno klub Srbija” uspešno funkcioniše u ekonomski teškim vremenima i lagano se približava prvoj dekadi svog postojanja.

Kao svojevrsna pohvala dobrom i predanom radu, afirmisanju stila života, ponašanja i kulture specifične za ljubitelje “Renoa”, Klub je primljen u oficijelno svetsko udruženje francuskog proizvođača “Reno klasik”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)