Datum:

14.01.2012. 14:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 7477 pregleda

Infiniti je objavio drugi teaser svog novog električnog koncepta koji će predstavljati autentičan spoj nove direkcije i dizajn jezika ovog japanskog proizvođača.

U videu koji sledi u nastavku videćete govor Fransoa Bankona, generalnog menadžera Infninitija za proizvodno planiranje i strategiju. On priča o izazovima i okolnostima razvoja sportskih automobila sa alternativnim pogonskim sistemom.

Bankon kaže da će novi električni Infiniti biti ”sportski automobil budućnosti”. To konkretno znači da će biti štedljiv, te omogućavati gradsku vožnju koja se sve više ograničava usled zagađenja – uz nultu emisiju štetnih gasova, ali bez da performanse ispaštaju zarad njegove ”ekološke korektnosti”.

Infiniti će pokretati 1.2-litarski motor sa unutrašnjim sagorevanjem uparen sa baterijom i električnim motorom. Bankon kaže da će pogon biti postavljen centralno, kako bi se osigurala optimalna raspodela težine i upravljanja, performansi i uzbuđenja. O snazi, 0-100 km/h ubrzanju i maksimalnoj brzini još uvek nema nikakvih informacija.

Luksuzno odeljenje Nissana predstaviće svoj novi koncept na Salonu automobila u Ženevi u martu.

Na snimku možete videti Endija Palmera, izvršnog podpredsednika Infinitija, koji priča o električnom vozilu visokih performansi i niske emisije štetnih gasova.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)