Datum:

13.01.2018. 14:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prvi modeli druge generacije najprodavanijeg električnog automobila u svetu “nisan lifa” biće isporučeni kupcima u Evropi početkom februara 2018. sa proizvodnih traka iz “Nisanove” fabrike u Sanderlendu.

Tako je ovaj model, posle američkih i japanskih “gena”, dobio i evropske, pa je jedan od retkih automobila u svetu koji se proizvodi na tri kontinenta.

Od druge generacije “lifa”, svojevremeno proglašenog za automobil godine u Evropi, u “Nisanu” očekuju mnogo. Prvi model je za sedam godina proizvodnje prodat u Evropi u više od 85.000 jedinica.

Optimizam je zasnovan i na činjenici da je već sada stiglo više od 23.000 porudžbina za ovo vozilo, i to bez početka primanja rezervacija na tlu SAD.

Novi “lif” ima elektropogon od 150 KS sa 320 Nm obrtnog momenta. Baterije su litijum-jonske, kapaciteta 40 kilovat-časova.

Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 144 kilometra na čas radi manje potrošnje električne energije i povećanog dometa.

A on je više nego dovoljan za ovu vrstu vozila. Kako tvrde u “Nisanu”, prema američkim EPA testovima “lif” može da pređe 240 kilometara, a evropski NEDC je “izmerio” da je autonomija čak 378 kilometara.

Za potpuno punjenje baterija potrebno je 16 časova sa punjačem od tri kilovata, a osam uz punjač od šest kilovata.

Naravno, kako se sada i očekuje od modernih automobila, i “lif” je snabdeven svim modernim sistemima, poput “propilota”, sistema poluautonomne vožnje koji omogućava da vozilo samostalno vozi (između saobraćajnih traka), pri brzinama od 30 do 100 kilometara na čas.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)