Datum:

17.10.2016. 19:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Druga generacija Mini Counryman modela biće dostupna sa benzinsko-električnim hibridnim pogonom. On će biti sastavljen od 1.5-litarskog turbopunjenog trocilindarskog motora koji proizvodi BMW i koji će pokretati prednju, dok će električni motor pokretati zadnju osovinu.

Ista hardverska postavka nalazi se i u BMW 225xe Plug-in Hybrid modelu, gde dostavlja 221 konjsku snaga i 385 Nm obrtnog momenta. U slučaju da su ove informacije tačne, slične brojke mogao bi imati i Countryman hibrid.

U idealnim uslovima vožnje, hibridni Mini će moći da se na električni pogon kreće u rasponu od 40 kilometara, zahvaljujući 7.6 kWh litijum-jonskoj bateriji smeštenoj ispod zadnjih sedišta. Snaga će se do tla slati pomoću šestostepenog automatskog menjača.

Prema rečima Sebastiana Makensena, višeg potpredsednika Minija, hibridni Countryman neće biti samo štedljiv, već i zabavan za vožnju: “U hibridnom Miniju, električna vožnja mora biti stimulativno iskustvo. To znači da njegova brzina na električni pogon nije ograničena na 30 ili 40 km/h, već može da ubrza mnogo više od standardne gradske brzine.”

Kako bi se postigla identična dinamika pri vožnji kao kod standardnog modela, hibridni će koristiti istu šasiju i sistem vešanja kao i druga generacija Countryman modela sa konvencionalnim pogonom.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)