Datum:

15.08.2013. 10:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 4836 pregleda

Na parkingu AUTOPREVOZA u Čačku, 8. septembra će biti održana 31.manifestacija Tuning Styling Show, na kojoj će biti predstavljeni automobili sa modifikovanim izgledom, kao i treće Drift trke SDC šampionata u ovoj godini. Trke ovog tipa su sve popularnije u svetu, pošto u njima učestvuju amateri, rame uz rame s profesionalnim vozačima.

One su jedinstvena prilika da vozači pred širim auditorijumom prikažu svoje umeće, da stazu prelaze na atraktivan način, zabacujući zadnji deo automobila, uz dim i škripu pneumatika.
 
Pored tradicionalne izložbe automobila i vozila sa “najboljom muzikom”, motociklista i neizostavnih privlačnih devojaka, posetioce očekuje još jedno iznenađenje – “drift taxi”. Svako ko želi, uz određenu nadoknadu, moći će da se provoza stazom, kao suvozač naravno, u najluđem “drift” ritmu.

Ova priredba će biti prilika za ljubitelje “drift” trka da pozdrave neke od najboljih driftera u regionu poput Todora Duneva, Bojana Kurbalije, Anastasiosa Čarkasa i Marka Brkljačića.

Sama staza ima kvalitetan asfalt i sastoji se iz jednog dužeg pravca (250m) koji je pogodan za startna ubrzanja i nekoliko kombinacija otšrijih krivina za duele u twin driftu.

Sudije ocenjuju brzinu auta kojom se ulazi u krivinu, ugao zaokreta, kontrolu automobila pri ekstremnim uslovima, blizinu prolaska pored označenih čunjeva i naravno, opšti utisak.

Suvišno je napominjati da škripa guma, buka motora, oblaci dima koji ostaju za automobilma koji svaku krivinu prolaze bočno su nesvakidašnji doživljaji za posetioce.
 
Ovu manifestaciju koja počinje u 11 časova i traje do 18časova, već tradicionalno organizuje Auto Tjuning Klub iz Beograda.

Foto: Đorđe Bošković, Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)