Datum:

04.09.2017. 16:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Sportski auto klub “Tjuning Stajling” je organizator finalne trke SDC šampionata koja će se voziti na parkingu “Autoprevoza” u Čačku 9. i 10.septembra.

“Drift” trke su vrsta auto trka u kojima se vozila kreću bočno po asfaltnoj stazi. U “driftu”, automobili prelaze idealnu putanju u kontrolisanom proklizavanju pri velikim brzinama. Ključna karakteristika “drift” trke je da  trka nije vezana za vreme već za  tehničke performance, putanju, brzinu, uglove, blizinu prillaska kliping pointima i zabavu  a ocene žirija, su ovde važne.

“Drifting” takmičenja se sastoje  iz dve faze. 

U početku, voze se pojedinačne trke i “drifteri” dobijaju ocenu za vožnju po zadatoj stazi. Prema broju  takmičara nakon kvalifikacija, formira se start drugog dela takmičenja – TOP 8 ili TOP 16, a ponekad kada ima puno prijavljenih vozača i TOP 32. To su trke u parovima (“twin drift” ili “tuico” bitke), u kojima svaki vozač prvo vozi kao lider, a na drugoj trci  je u ulozi vozača pratioca. 

U Srbiji su se “drift” trke pojavile sredinom 2000-ih, a danas se u zemlji godišnje održi  6 do 8 “drifting” takmičenja.

“Drift” u Čačku je podeljen u dva dana od čega je prvi rezervisan za finale “SDC” šampionata,  odnosno za domaće vozače. Drugi dan “Day of Champions” je sadržajniji i tog dana će se i voditi neizvesniji dueli. Pored domaćih vozača očekuje se dolazak i devet “driftera” iz regiona.

Na manifestaciji  ć​e se okupiti I motociklisti, a bić​e održ​ano i takmičenje  modifikovanih automobila i vozila sa “najboljom muzikom”. Posetioci ​će​ moć​i da
u​č​estvuju u “drift taksiju” i svako ko želi moć​i ć​e da se provoza stazom kao suvozač.

Program oba dana počinje u 12, a finalne trke se voze oko 17 časova.

Foto: Miloš Sovilj, Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)