Datum:

20.08.2014. 12:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4328 pregleda

Američka demokratska senatorka Kler Mekaskil je predložila uvođenje novog zakona koji će podrazumevati veoma oštre kazne za čelnike automobilskih kompanija koje na vreme ne povuku serijski neispravna vozila. Nakon fijaska Dženeral Motorsa i Tojote u Americi, zakon koji se razmatra podrazumeva i kaznu služenja doživotne robije.

Osim dupliranja budžeta Nacionalne službe za saobraćaj i bezbednost u periodu od narednih šest godina i ukidanja najveće moguće kazne od 35 miliona dolara, plan podrazumeva kažnjavanje čelnika kompanija koji svesno odlažu odlaganja. A najstroža kazna je – doživotni zatvor.

“Zakon daje tužilaštvu veću moć nad prestupnicipa sigurnosnih propisa u automobilskoj industriji i uvećava kazne, a podrazumeva i doživotnu zatvorsku kaznu u slučaju svesnog izazivanja smrti”, stoji u zvaničnom saopštenju kancelarije Kler Mekaskil.

Ukoliko zakasnela povlačenja izazovu ozbiljne povrede, čelnicima kompanija bi mogao da sledi 15-godišnji boravak iza rešetaka. Što se tiče porasta cene kazni, ona bi sa 5.000 dolara, koliko sada iznosi, mogla da poraste na 25 hiljada po ugroženom vozilu.

Ako bi se računalo po ovom predloženom sistemu, nedavna povlačenja Dženeral Motorsa bi koštala oko 55 milijardi dolara, umesto 35 miliona, koliko je američki gigant izgubio tokom prethodnih godinu dana.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)