Datum:

20.02.2014. 16:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3943 pregleda

Kineski proizvođač automobila Dongfeng i francuska vlada investiraće po 800 miliona evra u Pežo, što će mu omogućiti da opstane i proširi svoje prisustvo u svetu.

Dongfeng, francuska vlada i Pežo trebalo bi da poseduju jednak deo deonica u kompaniji PSA Pežo Citroen, saopštila je u kratkom saopštenju kompanija Dongfeng.

Kinesko tržište automobila je najveće na svetu, ali je pretrpano svim svetskim markama, kao i domaćim proizvođačima koji se žestoko bore za prodaju.

Pežo je najveći proizvođač automobila u Francuskoj i drugi u Evropi, posle Folksvagena, ali je i dalje slabo prisutan u Americi i istočnoj Aziji.

Iako je razvio model “408 sedan” specijalno za kinesko tržište i već sarađuje s Dongfengom, jedva se može ubrojati u prvih 10 marki koje su prisutne u Kini.
 
Nakon početka saradnje s Dongfengom, Pežo je prošle godine zabeležio rast od 25 procenata, na 554.000 prodatih automobila, ali i pored toga je njegov udeo na kineskom tržištu svega 3,5 odsto, što je manje od Folksvagenovih 9,9 procenata i 9,8 procenata Dženeral motorsa.

Uprkos zastoja prethodnih godina, kinesko tržište automobila beleži rast od 15,7 procenata, iako se procenjuje da će do kraja godine pasti na osam do deset odsto.

Izvor: Beta/Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)