Datum:

08.09.2011. 22:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 6969 pregleda

Vlada Crne Gore donela je odluku o ukidanju eko-takse za inostrana drumska vozila, odnosno naknade koja se plaćala za puteve prilikom ulaska vozila u zemlju.

Premijer Crne Gore, Igor Lukšić, krajem jula rekao je da se eko-taksa neće plaćati od 1. januara.

Prethodno je predsednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), Predrag Mitrović, ocenio da je ta taksa napravila više štete nego koristi. “Turisti iz Srbije su se prema eko-taksi poneli jako loše, a njen doprinos budžetu nije značajan”, rekao je Mitrović.

Vlasnici motornih vozila koja ulaze u Crnu Goru plaćali su od 10 do 150 evra eko-takse, zavisno od vrste i veličine vozila. Plaćanjem takse dobija se eko-vinjeta, koja važi godinu dana.

Prihod od eko-takse, uvedene 2008. godine, korišćen je za finansiranje projekata iz oblasti očuvanja i zaštite životne sredine.

Inače, ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Crne Gore, Andrija Lompar, još u martu 2009. je najavio da će ekološke takse za ulazak u Crnu Goru biti ukinute.

“Ekološke takse će biti ukinute, verovatno pre sledeće turističke sezone”, rekao je tada Lompar, ali se u međuvremenu to nije dogodilo.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)