Datum:

12.10.2010. 12:57

Autor:

Ivan Minić

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4278 pregleda

Zbog dolaska američke državne sekretarke Hilari Klinton u Beograd pojedine ulice danas će biti zatvarane, posebno u krugu dvojke. Očekuje se da će posle 15 sati, kada Klintonova treba da sleti na aerodrom, biti izmenjene trase pojedinih linija gradskog prevoza i zatvoren deo autoputa.

Policija najavljuje da je spremna za prvi stepen bezbednosti povodom popodnevnog dolaska američke državne sekretarke Hilari Klinton u Beograd.

Očekuje se da će ulice biti sukcesivno zatvarane kao i prilikom prošlogodišnje posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena.

Trasa kojom će se kretati delegacija iz SAD biće zatvorena minimum 20 minuta do pola sata pre prolaska kolone. Očekuje se da će već od 14.30 biti zatvoren deo autoputa od Aerodroma Nikola Tesla do petlje kod Beogradske Arene. Ulice oko Palate Srbije biće takođe blokirane za pešake i vozila do dolaska državne sekretarke u 15:30.

Svi sastanci državne sekretarke SAD sa državnim vrhom Srbije odvijaće se na pomenutom mestu tako da do 19 sati neće biti zatvaranja ulica i zaustavljanja saobraćaja.

Oko 19 sati planirano je da Hilari Klinton ode iz Palate Srbija do Studentskog trga, tako da će na tom potezu, preko Brankovog mosta, biti zatvaranja ulica verovatno u periodu od 18.45 do 19.15.

Iz bezbednosnih razloga juče se držalo u strogoj tajnosti da li će državna sekretarka ići pravcem koji vodi kroz tunel kod Zelenog venca (dužina oko 3,5 kilometara) ili, što je verovatnije, pored Kalemegdana, kroz Parisku i Uzun Mirkovu. Sastanak na Studentskom trgu trajaće oko sat vremena, tako da će saobraćaj biti obustavljen ponovo oko 20 sati.

Sve ulice i mostovi kojima prolazi Klintonova biće zatvarani dvadesetak minuta ranije i puštani za saobraćaj čim prođe.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću „Beograd“ juče su rekli da za sve informacije oko promena njihovih trasa treba pitati policiju. Očekuje se da promena trasa bude organizovana „na brzinu“, neposredno pre prolaska delegacije.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)