Datum:

18.05.2012. 19:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7817 pregleda

”Pagani Automobili” nedavno je objavio peti i poslednji deo dokumentarca o počecima ove kompanije, od snova malog dečaka iz Argentine do kompanije kakva postoji danas.

Dokumentarac počinje kratkom istorijom Horacija Paganija i njegovim snovima i strastima koje je imao dok je još bio dete. Kao dečak, bio je fasciniran trkačkom legendom Huanom Manuelom Fanđom, koga će kasnije upoznati, kao i umetničkim i tehničkim veštinama Leonarda Da Vinčija.

U drugom delu priča se pomera sa njegovih mladih dana na osnivanje ”Pagani Automobili” kompanije 1992. godine. Od tog trenutka potpuno je pokriven razvoj njegovog prvog automobila Zonde C12, pa Zonde F i drugih remek dela.

U četvrtom delu saznajemo šta se dešava kada kupac želi da njegova Zonda bude potpunosti oslobođena trkačkih karakteristika, a nakon toga upoznajemo se sa najnovijim projektom ove kompanije – Huayrom. Kompanija planira da proizvodi 40 jedinica ovog automobila godišnje, a sve će ih pokretati 6.0-litarski dvostruki V12 turbo M158  motor iz Mercedes AMG-a koji će proizvoditi 720 KS.

Retko ko se seća da je Horacio Pagani bio menadžer Lamborginija i samim tim bio sastavni deo mašinerije koja je okruživala LM002 i Diablo.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)