Datum:

04.02.2011. 13:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5563 pregleda

Novosti saznaju – Uvodi se novi namet pri kupovini motornih vozila. Kupci novih vozila platiće i ekološku taksu, čiji iznos još nije poznat

Kupci novih motornih vozila u Srbiji, uskoro će, prilikom registracije svojih četvorotočkaša i dvotočkaša plaćati državi i ekološku taksu, koja će, kako nezvanično saznajemo, iznositi oko 130 evra. Ekološka taksa naplaćivaće se shodno “Pravilniku o načinu i postupanju upravljanja otpadnim vozilima” koji je stupio na snagu 1. januara 2011.

Oko tačnog iznosa takse, još uvek su u toku dogovori između predstavnika auto-industrije, Ministarstva i Fonda za životnu sredinu, kao i Privredne komore Srbije.

– Ekološka taksa naplaćivaće se isključivo prilikom kupovine novih motornih vozila – automobila, kamiona, autobusa, specijalnih vozila za potrebe vojske, policije, kao i poljoprivrednih mašina – traktora, kombajna – kaže za “Novosti” Siniša Mitrović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije.

Prema rečima Mitrovića, novac od taksi ići će za podsticanje reciklaže starih automobila, koji posle upotrebe postaju opasni otpad.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)