Datum:

31.07.2016. 17:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački proizvođač automobila Folksvagen saopštio je danas da mu je dobit u drugom kvartalu više nego prepolovljena u odnosu na isti period prošle godine, pre nego što je kompanija pogođena skandalom sa varanjem oko izduvnih gasova.

Kompanija je navela da je u periodu od aprila do juna zaradila 1,2 milijardi evra posle plaćanja poreza, u odnosu na 2,7 milijardi evra koliko je zaradila u drugom kvartalu 2015.

Deonice Folksvagena pale su za oko 1,4 odsto na 134.10 evra posle objave ovih rezultata danas. Kompanija čiji brendovi uključuju i “audi”, “škodu” i “porše” navela je juče da je njena globalna prodaja porasla za više nego pet odsto u junu u odnosu na godinu dana pre toga, mada su isporuke u SAD znatno opale. Nemačka automobilska kompanija je prošlog septembra otkrila da je u svoja vozila postavljala specijalan softver radi lažiranja kontrole izduvnih gasova. Afera je nastala kada je otkriveno da su sporni automobili sa dvolitarskim dizel motorima programirani da uključe softver za kontrolu emisije izduvnih gasova na testovima, a isključe ga tokom normalne vožnje.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)