Datum:

21.04.2015. 16:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3201 pregleda

Agencija za bezbednost saobraćaja je duplo skratila vreme izdavanja potvrda za uvoz vozila u Srbiji, pa se umesto 15 dana, sada čeka do osam, izjavio je danas v.d. direktora Agencije Milan Božović.

Agencija za bezbednost saobraćaja je duplo skratila vreme izdavanja potvrda za uvoz vozila u Srbiji, pa se umesto 15 dana, sada čeka do osam, izjavio je danas v.d. direktora Agencije Milan Božović.

“Za pojedine procese je krajem prošle godine bilo potrebno u proseku po 15 dana, a sada se čeka sedam ili osam dana”, rekao je Božović Tanjugu.

On je ukazao da na sajtu Agencija za bezbednost saobraćaja može lako da se proveri i status predmeta uvezenih vozila tako što se u delu za pretragu unese VIN oznaka vozila, odnosno broj motora i šasije.

Govoreći o homologaciji polovnih vozila koja se uvoze u Srbiju, Božović je rekao da se potvrde koje se izdaju u Agenciji čekaju svega jedan.

“U okviru Agencije, kada je reč, na primer, o polovnim vozilima, potvrde se čekaju ne više od jednog dana, odnosno ukoliko zahtev dođe danas, pred kraj radnog dana, potvrda će biti odobrena za štampu tokom sutrašnjeg dana. Ukoliko dođe na početku radnog dana, vrlo je verovatno da će već do kraja dana biti odobrena za štampu”, kaže Božović.

On je dodao da se jedino kada zahtev stigne u petak, pred kraj radnog dana, za potvrdu mora sačekati ponedeljak.

“U narednom periodu ćemo svakako raditi na tome da još skratimo vreme čekanja usluge u Agenciji, ali će to buduće skraćenje zavisiti od toga da dokumentacija koju korisnici predaju bude potpuno ispravna”, istakao je Božović.

On je naveo da je Agencija već organizovala nekoliko sastanaka sa uvoznicima i organizacijama kako bi im otvorila vrata i zajednički sa njima rešili sve probleme u tim poslovima.

“Dosta problema je već rešeno i nastavićemo u tom pravcu”, poručio je Božović.

Izmenjeni pravilnik koji predviđa strožu kontrolu prilikom uvoza polovnih vozila u Srbiju počeo je da se primenjuje pre godinu dana, a kontrolisanje upotrebljavanih vozila sprovodi šest ovlašćenih organizacija na više od 300 ispitnih mesta u Srbiji.

Inače, u Srbiju je prošle godine uvezeno oko 50.000 polovnih vozila.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)