Datum:

06.08.2014. 10:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2453 pregleda

Za posetioce, Sabor trubača je prilika da se opuste i zabave. Sa druge strane, zbog specifičnih uslova u kojima se saobraćaj odvija tih dana, odlazak u Guču i povratak nazad od vozača zahteva dodatnu opreznost, koncentraciju, strpljenje, ali i svest o tome da ne treba da sedaju za volan u alkoholisanom stanju.

U sredu počinje još jedan Sabor trubača u Guči, koji se ove godine održava od 6. do 10. avgusta. Zbog velikog broja posetilaca koji na Sabor dolaze sopstvenim automobilima, saobraćaj na prilaznim putevima biće pojačan i usporen.

U takvim uslovima važno je da kao vozači svi budemo maksimalno strpljivi i tolerantni i da, zbog eventualne žurbe da što pre stignemo na željenu destinaciju, ne dovodimo sebe i druge u opasnost na putu.

Saobraćajna policija je saopštila da će svakodnevno vršiti pojačanu kontrolu na državnim putevima i na svim prilazima Guči, kako bi se saobraćaj odvijao nesmetano i bezbedno. Patrole će na svim putnim pravcima biti 24 sata dnevno, a najmanje 150 pripadnika saobraćajne policije biće samo na lokalitetu Guče.

Na svim državnim putevima, od velikih gradova ka Čačku, biće prisutni presretači koji će kontrolisati brzinu i nepropisno preticanje. Takođe, na putevima od Čačka ka Guči biće kontrole koje će proveravati ispunjenost uslova za učestvovanje u saobraćaju, kažu u policiji.

139292624653e1cc80f3cbb183980035_640x36985

Poseban problem tokom održavanja Sabora trubača u Guči predstavlja upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog toga će i ove godine saobraćajna policija pojačati bezbednosne mere radi povećanja sigurnosti svih učesnika i posetilaca ove manifestacije.

Predviđena je kontrola alkoholisanosti vozača na svim izlazima iz Guče. U delu gde je zabranjen saobraćaj za vozila, posetiocima Guče biće omogućeno da se dobrovoljno alkotestiraju, kako bi znali da li uopšte treba da voze.

Svi vozači koji budu upravljali vozilom pod dejstvom alkohola biće isključeni iz saobraćaja, a oni kod kojih se utvrdi količina od preko 1,2 promila alkohola biće zadržani na trežnjenju do 12 sati.

U noćnim uslovima policijske patrole će uključivati plava rotaciona svetla i na taj način dodatno upozoravati vozače.

Podsećamo, putevi kojima se stiže do Guče, a pre svega Ibarska magistrala koja je tokom letnjih meseci naročito opterećena zbog putovanja turista na odmor, zahtevaju posebnu koncentraciju vozača.

Žurba i nervoza nisu dobar način da se započne vožnja ka Guči. Ako želite da svojim automobilom na odredište stignete na vreme, preporuka je da krenete malo ranije.

U povratku pobrinite se da za upravljač sednete odmorni i trezni. Srećan put!

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)