Datum:

15.01.2016. 16:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

1 komentara 3836 pregleda

Dizelgejt skandal se ipak neće tako brzo završiti pošto je kalifornijski “Air Resources Board” (CARB) odbio Folksvagenov plan za popravku njihovih automobila opremljenih 2.0-litarskim TDI četvorocilindričnim dizel motorima.

Kako je kalifornijska organizacija saopštila, Folksvagenov plan “nije dobar u nekoliko segmenata”.

CARB nije otkrivao previše detalja, ali su napomenuli da Folksvagen nije pružio dovoljno informacija o predloženim ispravkama na problematičnim motorima koji manipulišu emisijama štetnih gasova. “Njihov predlog rešenja ne bavi se adekvatno ukupnim uticajem predloženih izmena na performanse, emisiju i bezbednost pogođenih vozila”, navodi se u saopštenju CARB-a.

Osim što su odbili VW predlog rešenja, CARB je nemačkog giganta optužio za narušavnaje 13 kalifornijskih regulativa, koje, između ostalih, uključuju upotrebu prevarantskog softvera, prodaju vozila koja ne ispunjavaju emisione standarde i druge.

U saopštenju ovom prilikom, direktorka CARBA-a Meri D. Nikols je rekla: “Folksvagen je odlučio da vara na testovima emisije i onda pokušao to da sakrije. Rezultat je hiljade tona oksida azota koje su ugrozile zdravlje ljudi u Kaliforniji.” Nikolsova je dodala da VW mora da ispravi ovu grešku, a da je njihovo odbijanje prvobitnog plana “neophodan korak ka uspešnom rešenju”.

Plan rešenja koji je ovom prilikom odbijen odnosi se isključivo na modele opremljene 2.0-litarskim TDi motorima koji su prodati između 2009. i 2015, dok Folksvagen tek treba da predloži rešenje za 3.0-litarske TDI V6 agregate.

Izvor: Moj auto

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)