Datum:

09.10.2016. 23:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kakva je budućnost motora sa unutrašnjim sagorevanjem? “Reno-Nisan” će nastaviti da razvija dizel automobile, posebno SUV-ove i druge skuplje modele, iako se razvijaju električni modeli.

Direktor “Reno-Nisana” Karlos Gosn rekao je na Sajmu automobila u Parizu da taj auto-proizvođač ne namerava da se odrekne dizel vozila, ali i priznao da su oštriji propisi za emisije štetnih gasova posle skandala “Folksvagena” podsticaj za razvijanje električnih automobila.

Gosn je tokom pariskog sajma automobila za agenciju Asošijetid pres rekao da će “Reno-Nisan” nastaviti da razvija dizel automobile, posebno SUV-ove i druge skuplje modele.

On je dodao da je “Reno” dosta investirao i u električne automobile.

– Sve što ide više ka električnim automobilima je dobro za nas – rekao je Gosn.

“Reno” je inače u Parizu predstavio svoj novi model električnog automobila “zoe”, koji može da ide do 400 kilometara na jedno punjenje.

Evropske vlasti pooštrile su ekološke propise pošto je ustanovljeno da je “Folksvagen” koristio softver koji je omogućavao varanje na testovima emisije štetnih gasova.

“Hjundai” je najveći južnokorejski proizvođač automobila, koji zajedno sa kompanijom “Kija”, predstavlja petu najveću automobilsku grupaciju u svetu.

“Hjundai” se, međutim, u proteklim godinama suočio sa poteškoćama zbog pada prodaje na tržištima u razvoju, kao što je Kina.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)