Datum:

16.01.2012. 16:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5376 pregleda

“Dizajnirajte Amperu za 2020. godinu” je novo interaktivno takmičenje namenjeno studentima dizajna iz cele Evrope, koje su pokrenuli poznati časopis Car Design News i kompanija Opel/Vauxhall.

Studenti i učenici će razvijati sopstveni dizajn, a putem društvenih medija dobijaće povratne informacije o svom radu od ostalih učesnika, kao i sugestije stručnjaka iz oblasti dizajna kompanije Opel/Vauxhall.

Pred učesnike je stavljen zadatak da osmisle kako će izgledati spoljašnjost i enterijer Ampere na elektični pogon u 2020. godini.

Osim estetske strane konkursa, od učesnika se zahteva da u obzir uzmu i tehnologiju, materijal i komunikacijske sisteme koje će ovaj automobil učiniti efikasnijim, dinamičnijim i tehnološki naprednim.

,,Unapred se radujemo radovima studenata i učenika i pružanju sugestija na njihove ideje”, izjavio je Mark Adams (Mark Adams), direktor dizajna kompanije Opel/Vauxhal.

,,Interesantno je videti kakve poglede imaju dizajneri sutrašnjice”, dodao je on.

Takmičenje, koje je počelo 22. decembra 2011. godine, otvoreno je za sve studente i učenike koji studiraju na nekom od fakulteta ili škola za dizajn u Evropi.

Dodatni podsticaj za učesnike je činjenica da će pobednici osvojiti plaćenu praksu u studijima kompanije Opel Vauxhall, što predstavlja ogroman prvi korak na samom početku njihovih karijera profesionalnih dizajnera automobila.

Upotreba tehnika društvenih medija predstavlja jedinstvenu katakteristiku takmičenja. Za razliku od klasičnih takmičenja, gde se ocenjuje samo finalni dizajn, učesnici će u ovom slučaju na sajtu takmičenja podnositi inicijalne ideje, početne skice, a zatim i progresivne radne verzije.

Sve ovo će biti vidljivo ostalim takmičarima, mentorima i široj zajednici dizajnera, koji se pozivaju da ostave svoje komentare i izaberu dizajn koji može da se dalje razvija.

Učesnici mogu da unapređuju svoj dizajn sve do završetka takmičenja kroz ovaj interaktivni proces.

Takmičenje Car Design News – Opel/Vauxhall se sastoji od dve faze. U prvoj fazi svi učesnici podneće svoje predloge i za eksterijer i za enterijer.

Pristigli radovi ocenjivaće se u maju 2012. godine, kada će biti izabrani finalisti. Učesnici finalne grupe nastaviće sa razvojem svog dizajna do avgusta, kada se takmičenje zatvara i kada će radova biti ocenjeni.

Radovi svih finalista biće izloženi na Sajmu automobila u Parizu u septembru 2012. godine, gde će se održati proglašenje pobednika.

Svaki student ili učenik neke od škola za dizajn u Evropi – bilo koje oblasti dizajna, ne samo za dizajn automobila – imaće šansu da se prijavi za učešće, a isto tako svako će moći i da komentariše njihove radove.

Posetite sajt www.cardesigncontest.com kako biste više saznali o takmičenju i registrovali se za učešće.

Pročitajte priču o pobednicima u 2011. godini na sajtu magazina Car Design News na ovom linku.

Magazin Car Design News je vodeći online izvor informacija za profesionalne dizajnere automobila, koji pokriva nove koncepte i serijske automobile.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)