Datum:

30.10.2012. 10:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3756 pregleda

Povodom Noći dizajna, održane na Sajmu automobila u Parizu 2012. godine, kompanija BASF pokrenula je prvo međunarodno takmičenje u oblasti dizajna automobilskih sedišta, pod nazivom “Sit down.Move”.

Konkurs je otvoren za sve zaljubljenike u automobilski dizajn, a da bi učestvovali potrebno je da osmisle dizajnersko rešenje automobilskog sedišta, napravljenog od BASF-ovih materijala. 

Automobilska sedišta su danas složeni sistemi segmenata i materijala koji treba da objedine aspekte dizajna i bezbednosti, troškova i funkcionalnosti, smanjenja težine i uštede sredstava, udobnost i ergonomičnost. 

Iz tih razloga, od učesnika na konkursu traži se da predstave svoja rešenja imajući u vidu osnovnu poruku koja se odnosi na jedan ili više navedenih aspekata. Tri pobednika i njihova dizajnerska rešenja biće predstavljeni na Noći dizajna na Sajmu automobila u Ženevi u martu 2013. godine. 

Ukupni pobednik dobija nagradu u iznosu od 6.000 evra, dok će dva regionalna pobednika biti nagrađena sa po 3.000 evra. 

Rok za podnošenje konkursne dokumentacije je 30. januar 2013. godine, a o detaljima i uslovima konkursa možete se informisati na sajtu www.designfabrik.basf.com/sitdownmove

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)