Datum:

23.07.2017. 11:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Veliki konceptni sportski terenac Kia Telluride dobio je prestižnu dizajnersku nagradu, koju dodeljuje američko društvo dizajnera IDSA. “Kija” je osvojila bronzanu medalju za dizajnersku izvrsnost IDEA 2017 (International Design Excellence Awards) u kategoriji prevoznih sredstava i to za konceptno vozilo, premijerno predstavljeno na salonu automobila u Detroitu u januaru 2016. godine.

“Telurajd” nastavlja seriju “Kijinih” dizajnerskih nagrada. Naime, kompanija “Kija” u poslednje vreme postaje sve prepoznatljivija po svom vrhunskom dizajnu, a istoimenu nagradu je 2014. godine osvojila za model “soul” i koncept “GT4 stinger”, a još 2012. za model “rio”. “Kija telurajd” je nastao u “Kijinom” dizajnerskom studiju Kia Design Center America u Kaliforniji.

Peter Šrejer, predsednik i šef dizajna u korporaciji “Kija motors”, ne krije oduševljenje dobijenim priznanjem.

– Telluride je “Kijin” odvažan stav, koji nudi najnoviji dizajnerski pogled na luksuzne sportske terence. Predstavlja dizajnersku viziju koncepta, koji je vrlo upečatljiv i temelj je za serijsku proizvodnju vozila. Veoma sam ponosan na naše dizajnere – kaže Šrejer za koga mnogi vezuju veliki uzlet ovog korejskog proizvođača.


Brojke:

  • 7 sedišta ima ovaj koncept
  • 4 automobila “Kije” dobila nagradu

Mišićavi luksuz koji odskače od konkurencije “koncept telurajd” predstavlja viziju luksuznog velikog sportskog terenca, koji mišićavim izgledom odskače od konkurencije, a zbog dugog međuosovinskog rastojanja (najduži od svih “Kijinih” modela) omogućava maksimalnu udobnost na svih sedam sedišta.

Luksuzni SUV odvažnog izgleda može se pohvaliti brojnim naprednim tehnologijama. Koncept se fokusira na prijatan osećaj i udobnost putnika u drugom redu sedišta, koja se mogu skoro u potpunosti oboriti nazad i nudi mnogo prostora za noge. Sedišta u prvom i drugom redu u svom leđnom delu imaju ugrađene pametne senzore koji prate vitalne funkcije putnika.

Podaci, koji se prikazuju na ekranima, smeštenim na unutrašnjim oblogama vrata, sinhronizovani su sa sistemom LER (Light Emitted Rejuvenation). Radi se o sistemu podmlađivanja svetlošću, koji koristeći velike plafonske LED panele i osvetljavanjem kabine terapeutskim svetlosnim uzorcima pomaže kod ublažavanja poremećaja biološkog ritma (desynchronosis), poznatijeg kao bolest putovanja ili jetlag.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)