Datum:

26.10.2017. 10:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Gordon Marej osniva svoju kompaniju za proizvodnju automobila.

Čovek o kojem ne možemo govoriti, a da u rečenici ne pomenemo njegovo najpoznatije čedo, superautomobil McLaren F1, profesor Gordon Marej, trećeg novembra će zvanično otvoriti svoju kompaniju Gordon Murray Automotive.

Ona će se baviti proizvodnjom malog broja automobila koji će imati inovativni dizajn. Prvi automobil kompanije će biti predstavljen istog datuma kada će i kompanija biti zvanično osnovana, trećeg novembra, prilikom čega će ljudi imati prilike da vide i izložbu sa svim automobilima na kojima je radio profesor Marej tokom svoje pedesetogodišnje karijere.

Novi automobil još uvek nije imenovan, ali se zna da je proizveden korišćenjem iStream tehnologije Gordona Mareja. Ovaj metod proizvodnje je korišćen prilikom proizvodnje modela T25 kao i pri izradi koncept automobila za Yamahu.

Naime, nova kompanija neće proizvoditi samo svoje automobile, već će proizvoditi i mali broj automobila za druge kompanije. Još uvek nije poznato ime nijednog od klijenata, ali velike su šanse da će među njima biti i kompanija McLaren.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)