Datum:

12.12.2016. 16:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Aleksandar Saša Selipanov, koji je zaslužan za izgled Bugattija Chiron, postao je jedan od glavnih dizajnera južnokorejske luksuzne automobilske marke Genesis, koju je 2015. osnovao Hyundai.

Selipanov je postavljen za prvog čoveka Global Genesis Advanced dizajnerskog studija, koji se nalazi u Evropi, a iznad sebe imaće samo Luka Donkervolkea, šefa dizajna u Genesisu. 

“Iskreno sam uzbuđen zbog toga što mi se pružila ovakava prilika, biće to novo poglavlje u mojoj karijeri”, rekao je Selipanov. 

“S obzirom da sam do sada radio za etablirane automobilske brendove, dizajniranje Genesisa predstavljaće nov i osvežavajući izazov za mene.”

Selipanov, koji je diplomirao na Umetničkom koledžu za dizajn u Kaliforniji, na početku karijere radio je za Volkswagen u njegovom dizajnerskom centru u nemačkoj. Učestvovao je u radu na dizajnu spoljašnjosti automobila svih brendova u okviru VW grupacije. 

Godine 2010. pridružio se dizajnerskom timu Lamborghinija, gde je pomagao u oblikovanju modela Huracan. Četiri godine kasnije, postavljen je za šefa dizajna eksterijera u Bugattiju, gde potpisuje projekat Vision Gran Turismo i kao krunu svog rada – model Chiron. 

Selipanov će na novu dužnost stupiti u januaru 2017.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)