Datum:

22.03.2017. 19:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nije samo aktuelna predsednička kampanja u našoj zemlji kontekst u kom se zadaju niski udarci. Štaviše, u automobilskoj industriji to je konstanta, a sa sve većom željom proizvođača da osvoje nova tržišta, stiže i veća spremnost da se “oplete” po protivniku.

Posle Markioneove izjave da “Ljudi kupuju Lamborghinije zato što ne mogu Ferrarije”, sada stiže Ian Robertson, direktor prodaje BMW-a, koji je u Ženevi za Car&Driver rekao da, iako je Model 3 najveći rival BMW iNext električnom automobilu, on nije previše zabrinut u vezi toga.

“Model 3 će doći, ali nisam siguran ni u kojoj količini, ni koja će mu biti cena, a nisam siguran ni koliko će to biti dobar automobil”, rekao je Robertson.

Iako mu Model 3 izaziva sumnju, on u maniru starijeg, iskusnijeg kolege tapše po ramenu svoju konkurenciju, rečima da veoma podržava potres koji su Tesla i Ilon Mask izazvali u ovoj industriji: “Na mnogo načina podržavam ono što je Tesla uradila. Svetu je potrebna nova vrsta konkurencije. To ne znači da i mi nećemo biti konkurentni koliko i oni, naravno, ali Ilon Mask je postigao mnogo i divim se onome što je uradio.”

Očigledno u nameri da razuveri sagovornika da je njegov komentar o Modelu 3 maliciozan, Robertson dodaje da je Mask uspeo Teslu da transformiše od startapa do kompanije koja je u punom cvatu, i sada počinje da uviđa neke od izazova koje to donosi. “Mi nemamo takvu vrstu izazova i nama je lakše da proizvodimo i krećemo se unapred,” rekao je Robertson.

Za sada nije poznato ništa o pomenutom iNext modelu, osim da će biti predstavljen 2021. godine. BMW kaže da će biti u potpunosti električan i autonoman, te bi zaista napraviti pometnju među svojom konkurencijom.

Foto: BMW Blog

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)