Datum:

22.09.2016. 13:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Direktor istraživanja i razvoja u Audiju Stefan Knirš suspendovan je sa svoje pozicije usled istrage u vezi sa emisijom štetnih gasova Volkswagena (poznatije kao Dizelgejt).

Nemački mediji prenose da je istraga koju sprovodi Džons Dej pokazala da je Knirš znao za falične uređaje koji su instalirani zajedno sa 3.0-litarskim V6 dizel motorima Volkswagena i dao je lažan iskaz o tome na saslušanju.

U novembru prošle godine otkriveno je da je i V6 motor bivao uparen sa spornim uređajem, dva meseca nakon što je ceo skandal započeo. Kao i četvorocilindarska EA189 jedinica koja se našla u centru ovog skandala, V6 je imao softver koji umanjuje emisiju azot oksida iz izduvnog sistema pri testiranju u laboratorijskim uslovima. U SAD još uvek nije odobren ovaj motor, koji se nalazi u mnogim Audijevim modelima, kao i u Porshe Cayennu i Volkswagen Touaregu. Ukupno 85.000 vozila pogođeno je ovim problemom.

Knirš je na svoju poziciju dospeo u januaru ove godine, a pre toga je bio šef pogonskog razvoja. Njegov prethodnik Ulrih Hakenburg napustio je svoju poziciju, s obzirom na to da je bio jedan od zvaničnika ove kompanije koji su bili upućeni u razvoj EA189 motora. Knirš je zapravo napustio Audi prošlog leta, ali se nedugo potom vratio.

O ovome još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija od strane Volkswagen grupe i Audija.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)