Datum:

04.04.2018. 19:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Genesis je na Salonu automobila u Njujorku predstavio svoj Essentia koncept, a sada je direktor ove kompanije otkrio da je zainteresovan za proizvodnu verziju.

Manfred Ficdžerald je rekao da ovo vozilo još uvek nije odobreno za proizvodnju, ali da on za to lobira. Kaže da bi se u proizvodnji mogao naći već 2021. ili 2022.

Uprkos ovako optimističnoj proceni, šanse da će se proizvodna verzija ovog koncepta pojaviti zaista su male, pošto je reč o vozilo sa monocoque šasijom od karbonskih vlakana, od kojih mu je izrađena i karoserija, a električni pogon može da uključi više motora. Ultraluksuzna kabina i premium kožne presvlake su još jedan razlog zašto je Essentia koncept tako privlačan. 

Ono što je mnogo realnije da će se desiti, to je primena izvesnih karakteristika ovog vozila na regularne modele. Farovi Essentia koncepta su pozajmljeni od GV80 koncepta, pa je jasno da on lako može imati praktičnu primenu u tom kontekstu.

Električni pogon ovog koncepta je suptilni podsetnik na to da Genesis pravi novo električno vozilo, o kom se za sada ne za ništa, osim da stiže 2021, pa je sada Ficdžeraldova izjava u tom kontekstu jasnija.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)