Datum:

15.08.2018. 21:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Rupert Štadler ostaće u zatvoru u Auzgzburgu, u Bavarskoj, pošto mu je sud odbio žalbu za privremeno puštanje na slobodu.

Štadler je najviše rangirani čelnik Volkswagen grupacije koji je završio iza rešetaka zbog “dizelgejta” iz 2015. a uhapšen je u junu okviru istrage u vezi sa za skandalom sa lažiranjem rezultata testova emisije izduvnih gasova.

Nakon hapšenja u junu, iz kancelarije tužilaštva u Minhenu saopštili su da je sud naložio da bude zadržan u pritvoru, navodeći kao razlog hapšenja rizik da bi on mogao da sakrije dokaze i omete aktuelnu istragu vezanu za Volkswagenovu dizel aferu.

Procenjuje se da je oko 11 miliona automobila brendova koji posluju u okviru grupacije Volkswagen bilo opremljeno uređajem za lažiranje testova izduvnih gasova.

Ruperta Štadlera na mestu šefa Audija privremeno je zamenio Bran Šot, a kako saznaje Automobilwoche, trajno rešenje za poziciju direktora kompanije biće jedan od aktuelnih čelnika BMW-a, Markus Dusman, koji će stupiti na dužnost 1. januara 2019.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)