Datum:

26.08.2012. 11:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3536 pregleda

Vlada Srbije neće moći da izmiri sve ugovorne obaveze prema Fijatu planirane za ovu godinu, već će jedan deo morati da odloži za 2013., izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

On je rekao da će tome predstavnici vlade razgovarati u sredu, 29. avgusta, u Beogradu, sa potpredsednikom Fijata Alfredom Altavilom.

“Zato ćemo moliti Fijat i da napravimo sporazum da jedan deo tih obaveza, koje nisu ušle u budžet za 2012. godinu, sada uđu u rebalans, a da drugi deo odložimo za 2013. godinu”, rekao je Dinkić u Kragujevcu prilikom posete Gradskoj upravi.

On je izrazio nadu da će kod predstavnika Fijata naići na razumevanje, jer kako je rekao, nova vlada hoće da izmiri obaveze, ali je zatekla takvu situaciju u budžetu, da prosto nije u mogućnosti da do kraja godine izmiri sve obaveze.

Dinkić je optužio prethodnu vladu da prilikom donošenja budžeta za 2012. godinu, nije planirala stavku od devet milijardi dinara ugovornih obaveza prema Fijatu.

Prema rečima Dinkića, vlada će u ovoj godini izmiriti ugovorne obaveze za izgradnju puta od Kragujevca do Koridora 10, kao i sve obaveze za Fijatove dobavljače u industrijskoj zoni “Grošnica” kod Kragujevca.

Ministar je objasnio da nova vlada ne može da ispoštuje sve ugovorne obaveze za ovu godinu, jer je prioritet dala poljoprivredi, za otklanjanje posledica suše i svih drugim preuzetim obavezama prema agraru.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)