Datum:

12.10.2010. 13:46

Autor:

Ivan Minić

Oznake:


Statistika:

0 komentara 5478 pregleda

Novi „Fijatov” automobil, čija će probna proizvodnja početi u septembru sledeće godine u Kragujevcu, klasičan je „ženski” auto, ali mnogo veći od klasičnog „fijat punta”, rekao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

„Prema onome kako izgleda, mislim da će žene biti najzadovoljnije. Izgleda kao ‘ženski’ auto, a mene je iznenadilo da je mnogo veći nego što sam očekivao”, rekao je Dinkić novinarima u Rumi, nakon potpisivanja ugovora o podsticaju investicija i otvaranju novih radnih mesta u kompaniji Frigo Žika Soko.

On je naglasio da će novi model biti u potpunosti srpski automobil, jer će 80 njegovih komponenti biti proizvedeno u Srbiji, osim motora.

Motor će biti najsavremeniji ekološki i sa velikom snagom.

Dinkić je rekao da mu je u Torinu rečeno da će u septembru ili oktobru iduće godine početi probna proizvodnja, a masovna serijska proizvodnja početkom 2012.

U nedelju je, na poziv potpredsednika Fijata Alfreda Altavile, Dinkić sa saradnicima posetio dizajn centar Fijata – Centro Stile u Torinu, gde im je premijerno predstavljen novi model automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu, i to u dve verzije – sa pet i sedam sedišta.

Ističući da su sad u toku pripreme, on je najavio da će 600 miliona evra biti uloženo u kupovinu nove opreme, kako bi sve bilo spremno da sa proizvodne trake u septembru izađe prvi proizvodni model.

Autor: Tanjug.rs

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)