Datum:

16.01.2018. 13:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen Jetta je jedno od najuspešnijih vozila u liniji ovog proizvođača, a juče je u Detroitu debitovala verzija za 2019. koja donosi nove opcije i više udobnosti.

Sedma generacija Jetta modela zasnovana na modularnoj transverznoj matričnoj (MQB) platformi, što ovom sedanu obezbeđuje više unutrašnjeg prostora, bolju efikasnost i mogućnost da dobije moderniji dizajn i napredne tehnologije.

Tako nova Jetta spolja ne deluje toliko obično kao prethodni model, mada su izmene skromne. Najviše se tiču prednje maske sa novim LED farovima u obliku slova C. Tu je i strma linija krova koja joj daje izgled kupea, a zadnji deo je dobio nova svetla, izduvne cevi i zadnju masku.

Zahvaljujući prelasku na MQB platformu, model Jetta je dobio nove dimenzije: sada je duži, širi i viši od prethodnika, zahvaljujući čemu ima prostraniju kabinu. U njoj se, između ostalog, nalaze materijali visokog kvaliteta i ambijentalno osvetljenje sa 10 boja. Tu je i veliki ekran (za sada nepoznatih dimenzija), a klasična instrument tabla na opremljenijim modelima zamenjena je Digital Cockpitom.

Osim što ima više prostora i, samim tim, udobnosti, nova Jetta je i bezbednija, zahvaljujući autonomnom kočenju u slučaju opasnosti, upozorenju na čeoni sudar, adativnom tempomatu, monitoringu mrtvog ugla i asistenciji pri prestrojavanju.

Uprkos osveženom izgledu, nova Jetta će imati stari motor: 1.4-litarski turbopunjeni četvorocilindarski sa 148 KS i 249 Nm obrtnog momenta. Više neće imati šestostepeni automatski menjač, već će, kao i prethodna verzija, dobiti osmostepeni automatski, dok će šestostepeni ručni menjač biti standard.

Uprkos svim ovim promenama, cena ovog vozila je smanjena, iako ne drastično. Kad se nađe u prodaji, imaće šest različitih nivoa opremljenosti: S, SE, SEL, SEL Premium i R-Line.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)