Datum:

09.01.2017. 19:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Volkswagen je predstavio drugi model u svojoj budućoj liniji električnih automobila. I.D. Buzz koncept globalno debituje na Salonu automobila u Detroitu, a opremljen je brojnim naprednim tehnologijama. Pre njega upoznali smo se sa BUDD-e konceptom prošle godine.

I.D. Buzz je opremljen velikom 111 kWh baterijom i električnim motorima na prednjoj i zadnjoj osovini, tako da njegova ukupna snaga iznosi 369 konja. Volkswagen kaže da od 0 do 100 km/h ubrzava za 5 sekundi.

Možda najvažniji podatak u vezi sa njegovim pogonom je taj što se baterija može napuniti do 80 odsto kapaciteta za manje od 30 minuta. U osnovi vozila je VW-ova MED platforma, a ova kompanija kaže da bi buduća proizvodna varijanta mogla imati pogon na zadnjoj osovini, a uz manju 83 kWh bateriju imao bi 268 konjskih snaga.

Kao i prvi I.D. koncept koji je predstavljen prošle godine na Salonu automobila u Parizu, I.D. Buzz koncept ima funkcije autonomne vožnje. Tačnije, njegov tvorac kaže da je ovo prvo u potpunosti samostalno višenamensko vozilo. Jednostavnim pritiskom na dugme upravljač ovog vozila se uvlači u instrument tablu i Buzz se samostalno vozi zahvaljujući laserskim, ultrazvučnim i radarskim senzorima, kao i bočnim i prednjim kamerama. VW takođe kaže da bi njegove sposobnosti samostalne vožnje mogle pronaći put i do proizvodne verzije, koja je planirana za 2025. godinu.

Iako oblik I.D. Buzz koncepta deli određene karakteristike sa BUDD-e konceptom, ipak ima i nove elemente. Najuočljivija je prednja maska koju ćemo viđati u budućim I.D. proizvodnim modelima. Druge važne odlike su LED farovi, integrisani branici i nova LED zadnja svetla.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)